Ilse van den Anker

Blog van Ilse: Thuiswerken, zo houden wij het hoofd koel

De afgelopen maanden liet iedereen zich van zijn meest flexibele kant zien. Het was even wennen, maar na enige tijd konden we wel zeggen dat we het thuiswerken helemaal onder de knie hadden. Totdat we de weersvoorspelling zagen…

Hittegolf, tropische temperaturen. Daar is onze thuis-ventilator niet tegen opgewassen. Maar wij gaan dit keer niet zeuren over het weer, wij maken er het beste van! De beste tips van onze collega’s om het hoofd koel te houden deze zomer:

 1. Tip van Eefje: Pootjebaden onder je bureau
  Je voeten spelen een belangrijke rol in het reguleren van de warmte in je lichaam. Heb je warme voeten? Grote kans dat de rest van je lichaam ook warm is. En dat moeten we niet hebben met deze hoge temperaturen. Koelen dus die voeten! Zet een emmer of teiltje met koud water onder je bureau en ga daar lekker met je voeten in zitten. Na een paar minuten heb jij het gegarandeerd een stuk minder warm!
 2. Tip van Niels: Vroeg sporten
  Omdat we nu vaker thuiswerken en niet meer naar werk reizen, winnen we een hoop tijd. Deze tijd kunnen we maar beter goed benutten. Zet je wekker net zo vroeg als normaal, trek je sportoutfit aan en op naar het park of de sportschool! Zo heb je jouw dagelijkse portie beweging al gehad voordat je werkdag begint en heb je geen last van de hoge temperaturen later op de dag.
 3. Tip van Bente: Iceprepping
  Ja je leest het goed. Geen foodprepping, maar iceprepping! Wat is er nu lekkerder dan een ijskoud drankje bij warm weer. Maak de avond van tevoren een beker of fles water met vers fruit klaar en zet deze in de vriezer. De volgende ochtend haal je ‘m eruit en heb je een lange tijd heerlijk koud water met fruitsmaak! Gezond én lekker verfrissend.
 4. Tip van Ilse W.: Zomerwandeling
  Na een hele ochtend in je thuiswerkkantoor werken, is het belangrijk om ook even de deur uit te gaan. Neem je lunchbox mee en zoek de schaduw en een verfrissend briesje op tijdens een zomerwandeling in het park of het bos.
 5. Tip van Joyce: Verfrissende duik
  Zwembad of opblaasbadje in de tuin? Daar kun je ook gewoon tijdens werktijd van genieten hoor! Plons lekker in je badje en laat je lichaam even afkoelen. Natte haren zorgen er ook voor dat je het langer koel hebt. Misschien niet zo handig om net voor een Teams meeting te doen..
 6. Tip van Frank: Powerdouche
  De powernap kennen we allemaal… maar met deze warme temperaturen gaat onze voorkeur toch echt uit naar de powerdouche. Een korte warme douche zorgt er namelijk voor dat je bloedvaten gaan openstaan en de warmte je lichaam beter kan verlaten.
 7. Tip van Sophie en Caroline: De vrijmibo
  Omdat we elkaar door het thuiswerken minder vaak zien, is de vrijmibo tegenwoordig vaste prik! In de achtertuin, in het park of toch binnen bij de ventilator.. met een vrijmibo via Teams ben je lekker flexibel. Zoek een leuk plekje en neem een verfrissend drankje in de ene hand en telefoon in de andere hand en de borrel kan beginnen. Proost!

Met deze tips heb je geen opvliegers of rode boei meer tijdens het thuiswerken. Welke ga jij proberen?

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.