Jip-Stage-Blog-Reist
Jip

Ik ging op reis en nam mee…

Het ontdekken van nieuwe culturen, het ontmoeten van nieuwe mensen en het leren van nieuwe dingen. Dat is wat reizen voor mij zo interessant maakt. Het liefst wil ik de komende jaren nog veel reizen gaan maken. En dan bedoel ik niet alleen reizen naar verre oorden en mooie landen, maar reizen die mij laten groeien als persoon. Een mooi voorbeeld van zo’n persoonlijke reis is mijn stage bij Communicatie Team, die ik bijna ga afsluiten. Een kort verslag van mijn ervaringen:

Een goed begin

Op maandag 28 augustus 2017 liep ik van station ’s-Hertogenbosch naar het pand van Communicatie Team, middenin het centrum. Ik werd meteen blij van deze sfeervolle stad met allemaal leuke straatjes, winkeltjes en prachtige panden. Aangekomen bij CT kreeg ik meteen een warm welkom vanuit mijn nieuwe collega’s. Een goed begin van mijn reis, die in totaal vijf maanden ging duren.

Samen op reis

Bij CT werkte ik mee aan verschillende projecten. Ik gaf een presentatie aan mijn collega’s over ‘Geluk op de werkvloer’ en bedacht een creatief concept voor Kameraden; een initiatief uit ’s-Hertogenbosch dat ouderen koppelt aan jongeren om samen gezellige dingen te gaan doen. Ook verdiepte ik mij in de interne communicatie-tool Slack en gaf hierover samen met collega’s een interne presentatie. Allemaal projecten die mij behoorlijk uitdaagden. Ik moest vaak uit mijn comfortzone stappen, iets dat soms best lastig is. Gelukkig had ik altijd een collega die de tijd nam om mij te helpen. Samen, dat is erg belangrijk bij Communicatie Team.

Uitdagende bestemmingen

Van ieder project, op iedere bestemming, leerde ik iets wat ik meeneem in mijn rugzak. Op iedere bestemming leerde ik mijn collega’s en de bedrijfscultuur beter kennen. Ze triggerden me continu om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Zo ook het schrijven van dit blog. Nog nooit gedaan, maar eens moet de eerste keer zijn. Van deze momenten leer je het meeste en maak je de grootste stappen vooruit. Iets dat je vaak pas achteraf ontdekt.

De eindbestemming

Inmiddels nadert de eindbestemming. Ik zit in de laatste weken van mijn stage en kan zeggen dat ik een heel mooie reis heb gemaakt. Ik mocht aan leuke projecten meewerken. En ik ontmoette fijne mensen, die altijd klaar stonden om me verder te helpen, ondanks dat iedereen het druk heeft. Dat is zo bijzonder aan Communicatie Team. Daarom wil ik al mijn collega’s bedanken. Dankzij jullie heb ik deze mooie reis kunnen maken.

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.