Informeren door te illustreren met infographics
José Strelitski

Blog van José: Informeren door te illustreren

Informatie, bestaande uit puur tekst en data. Zelfs voor mensen die de deur niet uitgaan zonder leesvoer is het vaak weinig uitnodigend om daar aan te beginnen. En voor mensen die überhaupt niet van lezen houden is er al helemaal niet doorheen te komen.

CT: een kijkje achter de schermen

Daarom kan ik hier wel een heel verhaal gaan vertellen over ons bureau en de mensen. Maar een infographic is een veel leukere manier om te ontdekken wat je nog niet wist over CT!  (Klik op de afbeelding om te vergroten.)

communicatie_team_blog_Jose_Infographic

Grafisch maken helpt

Zo zie je, het kan helpen om grafische elementen aan je verhaal toe te voegen, of om informatie op een grafische manier weer te geven (zoals in een infographic). Dit brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Beelden hebben een hoge attentiewaarde, trekken snel de aandacht
  • Je kunt uitgebreide, complexe informatie begrijpelijk maken
  • Het dwingt de verteller om na te denken over de kern van het verhaal
  • Beelden en iconen zijn vaak universeel, dus iedereen snapt ze
  • Door leuke, verrassende vormgeving blijf je kijken en ontdekken

Los van de bijkomende voordelen, is het soms gewoon pure noodzaak om beeldend te werken. Er zijn nu eenmaal dingen die zonder visuele ondersteuning bijna niet uit te leggen zijn.

Stambomen en recepten

Of je nu aan iemand wil vertellen dat Hans de opa van de neef van de zwager van je achternicht is, of je een ingewikkeld, paginalang recept moet bereiden. In beeld wordt alles een stuk duidelijker. Plaats alle familieleden in een stamboom, en je ziet in één oogopslag alle relaties en onderlinge verbanden. Of neem een recept waarin pictogrammen en illustraties de verschillende ingrediënten, stappen en kooktijden weergeven. De garantie op een geslaagd gerecht wordt dan ineens een stuk groter!

0 antwoorden

Laat een reactie achter

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.