Theater aan de Parade logo

The show must go on! Campagne voor een tijdelijk theater

Een gloednieuw gebouw, op dezelfde karakteristieke plek. In 2023 herrijst aan de Parade in ’s-Hertogenbosch het grootste podium van de stad.

Tot die tijd settelt het Theater aan de Parade zich op verschillende locaties binnen en buiten Den Bosch. Een enorm ingrijpende operatie. Maar wel een die volop kansen met zich meebrengt.

Theater op tournee

De vraag luidde: ontwikkel een concept en campagnehuisstijl, inzetbaar in de periode dat het theater ‘op tournee’ is. Waarbij de identiteit van het theater gewaarborgd blijft, en met ruimte om de diversiteit aan tijdelijke locaties te communiceren. Kortom, dat ervoor zorgt dat theater- en muziekliefhebbers je in die paar jaar tijd blijven vinden en bezoeken.

  • campagne-styleguide-theater-aan-de-parade

Verrassend communiceren

Het theater zit niet meer ‘vast’ aan de Parade in Den Bosch. Dat biedt kansen! Meer mogelijkheden voor het bereiken van nieuwe doelgroepen, intiemere voorstellingen, en vooral: meer dynamiek. Dat inspireerde ons bij de ontwikkeling van het responsive concept.

De herkenbare bomen aan de Parade vertaalden we naar een opvallend, grafisch element, waarmee het theater telkens verrassend kan communiceren. De vertakkingen verbeelden de tijdelijke locaties, en de stevige stam staat voor het theater. En dat de boom ook een symbool is voor groei, dat is natuurlijk geen toeval…

Campagnemiddelen: van seizoensmagazine tot social media post

Een geveldoek, posters, social media posts, headers, een nieuw seizoensmagazine en een animatie. Verschillende campagne-uitingen doken inmiddels op binnen en buiten de stad.

Ook andere partijen gingen aan de slag met de doorvertaling naar middelen. Met behulp van onze uitgebreide styleguide ontwikkelden zij locatie-aankleding, roll up-banners, stickers en ballonnen. Een hoop actie dus. Maar daar kun je je vast een voorstelling van maken!

Meer weten?

Debbie van Leeuwen

Debbie van Leeuwen

Communicatieadviseur & copywriter
Niels Kiené

Niels Kiené

Creatief strateeg
Joyce Smeets

Joyce Smeets

Projectmanager